Smakebit på søndag: Syndabocken

Varje söndag är det dags för En smakebit på söndag som Betraktninger håller i. En ska del med sig ett stycke av den bok som en läser just nu. (Inga spoilers).

Den här helgen har varit full med läsning, främst Graphic novelversionen. I fredags var sambon på vårfest på jobbet så det var bara jag och Lussekatten hemma. Det blev läsning och bokktubetittande.
På lördagen åkte vi upp till mina föräldrar för att fira mamma som fyllt 70 år. Vi passade ockå på att fira brorsan som fylldde år i fredags. En massa fika och tre små rätter till middag.

Idag har vi bara varit hemma och jaghar suttit i solen och läst en stund. Men det blev så varmt att jag gick in igen. Det gick bättre att sitta på altanen men det var också riktigt varmt.

Denna veckas smakbit kommer från Syndabocken av Sofie Sarenbrant från s 195:

Det pulserar av smärta i vaden där skottet träffade, men Gervase vill inte gå i fällan och berätta det för poliserna. Risken är att han börjar prata om en massa annat då. Särskilt nu när han knappt sovit och är vansinnigt hungrig. Han gillar inte polisernas blickar och vill bara slippa det obehagliga förhörsrummet.

8 thoughts on “Smakebit på søndag: Syndabocken

 1. Paula skriver:

  Föredrar dina jordgubbar framför deckaren, tack för smakbiten

 2. Mums! Vi Läser är bra tidning.

 3. Boklysten skriver:

  Jordgubbar var det ett tag sen jag åt så det är väl snart dags att köpa lite igen. Tack för smakbiten!

 4. A ROOM OF MY OWN skriver:

  har inte läst något av Sofie Sarenbrant. tack för smakebiten. Tycker att Vi läser kunde kostat på sig att ha Kerstin Strandberg på omslagsbilden. Stephen King exponeras så mycket ändå medan hon är mera av en doldis

  • Cinnamon skriver:

   De tänker säkert att King är mer känd och att det får fler att plocka upp tidningen. Förhoppningsvis gör det att fler upptäcker/läser om Kerstin Strandberg. Jag har inte läst något av henne.

 5. Monika skriver:

  Jag är ganska säker på att jag kommer att läsa den. Någon gång 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *