Stanna hos mig

Stanna hos mig utspelar sig i Nigeria från någon gång på 1980talet till 2008. Det är det unga paret Yejide och Akin som träffades och förälskade sig i varabdra på universitetet och om nu varit gifta i fyra år. Hans släktingar ställer fler och fler krav på att Yejide ska bli gravid. Akins mamma tar med henne till olika häxdoktorer utan resultat. Så kommer dagen då Yejide får veta att Akin tagit sig en till hustru. Beslutet får katastrofala följder.

Jag började lyssna på boken när jag tränade (cyklade) och kunde inte sluta innan den var slut.  Den är så tragisk, vacker och underbar. Yejide och Akin växlar mellan att berätta historien för oss.

Jag blev överraskad flera gånger under läsningen/lyssningen för det hände en hel del oväntade (i alla fall för mig) saker som fick allt att komma i ett nytt ljus. Jag är mycket imponerad av författaren Ayòbámi Adébáyò sätt att bygga upp berättelsen och vilket underbart språk det är. (Erik MacQueen översatt boken till svenska. )  Detta ä författarens debutbok och jag kommer med all säkerhet läsa mer av henne. Boken fick fem stjärnor på Goodreads av mig . Läs den om du inte gjort det!

Boken finns med bland de 12 nomineringarna till Årets bok. Här hittar du alla böcker och kan rösta på din favorit.  Jag lyssnade på boken genom Storytel och läste en del av boken.

2 thoughts on “Stanna hos mig

  1. Lena skriver:

    Den här boken vill jag hinna med under sommaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.