City of Thieves

City of Thieves utspelar sig under nazisternas belägring av Leningrad. Lev Beniov arresteras när han blir påkommen med att plundra en död soldat. Han får dela cell med den charmiga och stiliga desertören Kolya. De slipper att bli avrättade om de lyckas hitta 12 ägg som ska använas i en rysk överstes dotters bröllopstårta.
Lev och Kolya ger sig ut i staden vars innevånare lider svårt av kylan, svälten och laglösheten. De ser och är med om fruktansvärda händelser men boken är så välskriven.

Jag har nog aldrig varit så nära att sluta läsa en bok. Den är så otroligt fruktansvärd. Det här är ingen bok som du ska läsa om du inte klarar att läsa om våldtäkt, fruktansvärd tortyr och djur som far fruktansvärt illa.
Men det är också en historia om vänskap, kärlek och en påminnelse om att krig gör människor till både hjältar och odjur.

Författaren heter David Benioff och jag fick den genom The English Bookshop’s Bookclub. Jag gav den fyra stjärnor på Goodreads. Författaren har också skrivit The 25th Hour och When the Nine Rolls over and other stories. Han är också en manusförfattare som varit med och anpassat Game of Thronesböckerna till HBO-serien med samma namn. Han har också manusförfattare till Wolverine och The Kite Runner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *