Smakebit på søndag: Throne of Jade

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger och Mari på Flukten Fra Virkeligheten turas om att hålla i varannan vecka. Idag är det hos Astrid Therese på Betraktninger.

Jag har varit förkyld hela veckan och det har bara blivit värre. Men jag jobbade hela veckan. Men i fredags hostade jag mest hela tiden. Så hela helgen har vi hållit oss hemma. Jag är fortfarande inte bättre och kommer att stanna hemma från jobbet imorgon. Jag hostar för mycket och det fungerar inte när jag måste prata så mycket. Så inget jobb imorgon, blir säkert hemma på tisdag med.

Men jag har hunnit läsa lite i alla fall. Fall into fantasy har ju pågått (sista dagen idag) och i fredags läste jag ut Temeraire av Naomi Novik. Jag har också lyssnat på ca 40% av Kraften av Siri Pettersen och börjat läsa Throne of Jade av Naomi Novik. Throne of Jade är den andra delen i Temeraire eller His Majesty’s Dragon-serien och är en fantasyserie som utspelar sig under Englands krig mot Napoleon, men där det finns drakar. Temeraire är en drake och Laurence är hans kapten.

Från s 5:

’Perhaps I am not in the clear, Captain; this is not a request. You have been given your orders, you will carry them out.’
’I will be hanged first,’ Laurence said flatley, past caring that he was speaking in such terms to the First Lord of the Admiralty: the death of his career if he had still been a naval officer, and it could scarcely do him any good even as an aviator. Yet if they meant to send Temeraire away, back to China, his career as an aviator was finished: he would never accept a position with any other dragon. None other would ever compare, to Laurence’s mind, and he would not subject a hatchling to being second-best when there wee men in the Corps lined up six-deep for the chance.

6 thoughts on “Smakebit på søndag: Throne of Jade

 1. Evelina skriver:

  Krya på dig! Inte roligt med höstförkylningarna! Har inte hört talas om denna bok tidigare, låter som spännande böcker.

 2. Monika skriver:

  En serie som jag inte har hört talas om, men fantasy är inte riktigt min genre. Även om det funkar ibland 🙂

 3. Lottens bokblogg skriver:

  Tack för smakbiten, okänd bok för mig. Krya på dig!

 4. Tack för smakbiten.

 5. Paula skriver:

  Fantasy är knepigt för mig att ta till mig, funkar bättre som filmer. Tror inte min fantasi riktigt räcker till för att levandegöra karaktärerna i en bok. Tack för smakbit

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *