Temeraire

Kapten Will Laurence har varit till sjöss sedan han var 12 år. Nu ä han som sagt kapten på sitt eget skepp, har en vacker fästmö och e ljus framtid. Men kriget mot Frankrike och Napoleon går inte så bra.

Så hamnar hans skepp i en skärmytsling med ett franskt skepp och kommer över ett drakägg som var avsett för självaste Napoleon . Drakar är otroligt värdefulla eftersom de kan användas i kriget (som typ flygplan) Ägget kommer att kläckas när som helst och de kommer inte hinna in till land i tid. När en drake kläcks är det meingen att en utvald och utbildad flygare ka närvara. Nu måste de välja ut en av besättningen som kommer att bli tvungen att ge upp hela sitt liv. Om du väljs av en drake är det för livet, tills du eller draken dör.

När draken kläcks så väljer han istället Laurence och han får ge upp hela sitt liv för att träna Temeraire så han kan bli en stridsdrake.

Jag älskar verkligen den här boken. Speciellt förhållandet mellan Temeraire och Laurence. Temeraire utvecklas så mycket under boken gång. Jag läste boken för fem år sedan sedan läste jag aldrig vidare i serie. Nu ska det bli ändring på det.

Jag gav boken fem stjärnor på Goodreads. Författare är Naomi Novik.

här skrev jag för fem år sedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *