Throne of Jade

Throne of Jade är fortsättningen på Temeraire om kapten Will Laurence och hans drake Temeraire. I förra boken visade det sig att Temeraire är en Celestial, en sorts drake som bara kungligheter får hantera. Det var ju meningen att Napoleon Bonaparte skulle ha fått ägget som skulle bli Temeraire, men så blev det inte. Nu kräver kineserna att Temeraire ska skickas hem till Kina och Laurences överordnade vill bara bli av med problemet. De försöker få honom att lämna ifrån sig Temeraire genom att ljuga för honom.
Laurence vägrar naturligtvis och när alla förstår vad Temeraire kommer att göra om Laurence försvinner så han får  följa med till Kina.

De färdas under flera månader på ett fartyg mot Kina och det verkar som någon försöker skada Laurence. Med på fartyget finns en delegation från Kina med prins Yongxien. När de väl komer till Kina befinner de sig ännu mer i fara.
Temeraire får för första gången träffa drakar av sin egen sort och känna hur respekterade de är i Kina. I England används de bara som krigsmaskiner och ingen förstår hur intelligenta de är. Laurence blir rädd att han kommer att förlora Temeraire hur han än gör.

Jag tycker om den här serien. Temeraire och Laurence har verkligen ett spe ciellt band till varandra. Jag tycker också om hur Laurence får upp ögonen för hur orättvist drakar behandlas.

Jag gav boken fyra stjärnor på Goodreads och kommer läsa vidare i serien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *