Moxie

Vivian har fått nog. Nog av stan hon bor i, där killar som spelar amerikansk fotboll får göra vad de vill. Nog av skolans sexistiska klädregler, och de eviga trakasserierna i korridorerna. Inspirerad av sin mammas tid som Riot Grrrl på nittiotalet, och fanzinet som Vivian hittar från den tiden, gör hon det första numret av MOXIE – ett fanzine som uppmanar till feministisk aktion. Och snart visar det sig att Vivian är långt ifrån ensam om att ha fått nog. I skolan börjar tjejer – som Vivian inte ens känner – kalla sig för Moxie girls, och snart kan ingen längre blunda för sanningen. Det är dags för revolution.

Jag älskade den här boken! Den är så smart skriven och tar upp viktiga ett viktigt ämne. Den fick verkligen mig att tänka på min högskoletid och allt skit som kilarna på skolan hade för sig då. Att ingen pratade om tafsandet, kommentarerna och allt annat skit! Jag blev rikigt förbannad när jag läste boken. Hur rektorn ursäktar allt sportkillarna gör och ger tjejerna skulden för att killarna inte kan kontrillera sig. Usch!

Jag gav boken fyra stjärnor på Goodreads. Det var så nära att den fick fem, kanske ändrar jag betyget när jag tänkt lite mer. Läs boken ni med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *