Skendöda

Sara har bestämt sig för att återvända till Stockholm från Örebro, trots de märkliga och traumatiska händelser som präglat hennes första höst i huvudstaden. Mer på sin vakt än någonsin byter hon till ett jobb inom konsultbranschen och flyttar till en ny stadsdel i hopp om att de ansiktslösa förföljarna ska lämna henne i fred.

Men den mardrömslika utpressningen tar snart vid där den slutade. Omgiven av finansvärldens korruption och maktspel måste Sara ställa sig frågan: finns det överhuvudtaget någon hon kan lita på?

Saras liv kompliceras ännu mer och hon känner att hon inte kan lita på någon. Till och med hennes mamma har hemligheter. Kan hon ens lita på vännen Sally och journalisten Andreas? Eller hennes kollega Johan som hon klickar med? Är hennes mamma och syster Lina säkra i Örebro? Själv känner hoon sig iakttagen och förföljd hela tiden. Någon ger henne varningar som hon inte förstår. Vad vill de ha av henne och varför?

Skendöda är minst lika spännande och välskriven som föregångaren Blodlokan. Styrkan med de här böckerna är att  det finns så många verklighetsanknytningar. Det gör också att boken blir hemskt obehaglig och får mig att vilja veta mer om vad som hände. De kursiverade delarna av boken och tidningsartiklarna ger verkligen boken det lilla extra.

Jag lyssnade och läst boken under en dag. Samma dag som vi firade pappas 60 årsdag. Jag lyssnade på boken på morgonen innan sambon vaknade, när jag åt frukost och fixade till mig, läste den i bilen på väg till föräldrarna, lyssnade på den på väg hem (i snöstorm) och läst klar den senare på kvällen. Den fick fyra stjärnor på Goodreads (4,5 om alternativet funnits).
Jag längtar redan efter den tredje och avslutande delen Verkanseld som kommer i januari 2019.

Tack till Bookmark förlag för recensionsexemplaret!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *