The Seven Husbands of Evelyn Hugo

Monique är inte direkt på topp. Hennes man har lämnat henne och hennes karriär som reporter har gått i stå. Så när den glamorösa Hollywoodstjärnan Evelyn Hugo kontaktar henne och vill att Monique ska skriva hennes livs historia så kunde ingen bli mer förvånad än Monique själv.
Varför har Evelyn Hugo valt just henne? Fast besluten att rädda sin karriär träffar hon skandaldrottningen och hör Evelyn Hugo berätta om livet i Los Angeles på 1950-talet och tiden fram tills hon valde att lämna rampljuset i slutet av åttiotalet. Samtidigt som Evelyn berättar om skoningslös ambition, oväntad vänskap och en stor förbjuden kärlek, så börjar Monique känna ett djupt band till skådespelerskan. Men när deras vänskap djupnar inser Monique att det faktiskt finns en anledning till varför Evelyn valde just henne. Något som kan komma att krossa henne.

Jag gillade verkligen den här boken. Den växlar mellan att utspela sig i nutid och från 1940-talet och framåt alllt eftersom Evelyns historia berättas. Här finns allt kärlek, hat, missbruk, misshandel och kändisskapets baksida. Visst är Evelyn Hugo väldigt självisk ibland, men det är inte så konstigt. Hon gör allt för dem hon älskar och för att hålla sig kvar i Hollywood.

Sälva karaktären Evelyn Hugo får mig att tänka på en blandning av Elizabeth Taylor och Marilyn Monroe.

Författaren heter Taylor Jenkins Reid och det är den första boken jag läst av henne. Boken kommer ut i svensk översättning i november Evelyn Hugos sju äkta makar.

Jag gav boken fyra stjärnor på Goodreads.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *