Vampyrbokcirkelbok: Lost Souls

Boken börjar med att vampyrerna Zillah, Molochai och Twig kommer kommer in på en bar i New Orleans. Baren ägs av vampyren Christian som känner sig hemskt ensam. Han försöker hålla sig gömd mitt bland människorna. Det har de andra tre inga planer på. De stannar bara en natt men ledaren Zillah har sex med en sextonårig flicka som blir gravid. Christian tar hand om Jessy som dör under förlossningen. Barnet lämnar han på en passande familjs veranda i staden Missing Mile med ett brev där det står: His name is Nothing. Care for him and he will bring you luck.

Resten av boken handlar om pojken Nothing, om vännerna Steve och Ghost, Christian och vad som händer när Zillah och hans gän g dyker upp igen.

Vi skulle läsa boken till Vampyrbokcirkeln. Jag lyssnade på boken genom Audible eftersom jag inte fick tag på den på annat sätt. (Sen blev träffen framåtflyttad en vecka så jag skulle ha hunnit få den från biblioteket) Jag var säker på att jag köpt boken på Amazon till min Kindle. Men nu finns den inte tillgänglig längre. Vad hände?!

Jag hade så många problem med en här boken! Den är så fruktansvärt sexistisk. På alla sätt och vis. Steve är till exempel ihop med Ann och de har inte ett sunt förhållande. Han slår och våldtar henne men ändå får hon en orgasm under våldtäkten. Really?
Det är så många sjuka  och äckliga grejer i den här boken. Saker som abolut inte har något med vampyrer att göra. Det är flera fall av incest, pedofili, våldtäkter m.m.

Boken var lätt att läsa men den är absolut inte välskriven. Den borde ha redigerats, mycket! Jag tror att författare var 19 år när boken gavs ut. Det känns som den är skriven bara för att chockera.

Författaren är Poppy Z Brite.

Den fick två stjärnor på Goodreads.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *