Career of Evil

Ett paket med en kvinnas avhuggna ben levereras till Robin Ellacott. Hennes chef, privatdetektiven Cormoran Strike, inser att det finns fyra personer från hans förflutna som kan vara involverade – alla fullt kapabla till obeskrivlig brutalitet.
Cormoran Strike blir alltmer övertygad om att polisen i sin utredning fokuserar på fel person, och tar tillsammans med sin assistent Robin saken i egna händer. Jakten leder dem till de tre andra misstänkta männens mörka och skrämmande världar, men medan alltfler fasansfulla handlingar begås, håller tiden på att rinna ut …

Samtidigt som Strike och Robin försöker ta reda på vem som är mördaren måste de försöka hålla detektivbyrån flytande när flera klienter överger dem. Dessutom har Robin problem med sin fästman Matthew. De ska gifta sig om några månader när hon får reda på att han gjort något oförlåtligt när hon hoppade av från universitetet när hon var med om en mycket traumatisk händelse.

Det handlar väldigt mycket om Strikes uppväxt och tid som militärpolis men också mycket om hans privatliv. Det blir fler och fler antydninga om att Robin och Strike skulle kunna fungera som något mer än kollegor och vänner.

Boken var jättespännande och väldigt obehaglig på sina ställen. Jag sträckläste den sista halvan under en eftermiddag. Men vilken cliffhanger det var på slutet. Så får en faktiskt inte sluta en bok! Jag har redan reserverat nästa bok i serien Lethal White  på biblioteket.

Boken fick fyra stjärnor på Goodreads.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *