When Dimple Met Rishi

Dimple Shah har precis gått ut high school och ska tillbringa sin sista sommar innan college på en sommarkurs för blivande webbutvecklare. Hon behöver också en paus från sin familj. Hennes mamma är besatt av att Dimple ska hitta en passande indisk man. Hon är mycket tydlig med att hon inte är intreserad och föräldrarna verkar respektera hennes beslut eftersom de betalar för hennes sommmarkurs eller?
På kursen finns också Rishi Patel som är en hopplös romantiker. Han får veta av sina föräldrar att hans blivande fru ska gå en kurs för blivande webbutvecklare så vill han kontakta och träffa henne. Rishi respekterar sina föräldrar, traditioner , stabilitet och att vara del av något som är större än honom själv.

Dimple och Rishis första möte går inte alls bra. Han föutsatte att hon visste om att han skulle gå kursen och att hon var positiv til det framtida arrangerat äktenskap. Men det är inte Dimple alls. Hon är fly förbannad på sin mamma och vill inte ha något att göra med Rishi. Tyvärr visar det sig att det blir partners och ska utveckla en app under kursen. Konstigt nog kommer de ganska bra överens och de blir vänner. Kanske kan de lära sig något från varandra.

Det här låter ju helt sjukt och fjantigt men boken är så mycket bättre än det låter. Den är rolig, djup och tar upp flera viktiga och aktuella ämnen som könsroller, sexism, rasism, föräldrars förväntningar m.m.
Jag tyckte om att lyssna på den och blev positivt överraskad över hur bra den tog upp allt jag var tveksam över. Jag gillade verkligen Dimple, men också hur Rishi verkligen utvecklades.

Jag gav boken fyra stjärnor på Goodreads. Författaren heter Sandhya Menon och hon har också skrivit From Twinkle With Love och i maj kommer There’s Something About Sweetie som handlar om Rishis bror Ashish.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *