VECKANS TOPPLISTA V. 49 – Böcker som utspelar sig kring jul

Jag tänkt vara med på Veckans topplista som Johannas Deckarhörna ordnar. Den här veckan är det julböcker som gäller:

Med mindre än tre veckor kvar till julafton är det dags att ladda upp med julläsning. Dagens tema är därför julböcker, i ordets rätta bemärkelse, och handlingen i dagens titlar utspelar sig i juletid.

Jag tänkte att jag ska göra två listor, en med julböcker som jag vill tipsa om och en med julböcker jag vill läsa.

Julböcker jag läst och gillat:

 1. En liten röd fågel i juletid – Fannie Flagg är en jättemysig bok som utspelar sig i den lilla steaden Lost River dit den sjuklige medelålders unkarlen Oswald kommit för kurera sig. Men egentligen handlar boken om en liten flicka och kardinlfågeln Jack.
 2.  God Jul Lilla Lök – Frida Nilsson En underbar barnbok i 24 (eller 25) kapitel där vi får lära känna Lilla Lök. Läste dn för mina treor när de gick i ettan.
 3. Skorstensjul – Mårten Sandén, Lina Bodén Är också en helt underbar, magisk och annorlunda barnbok med 24(eler 25) kapitel som handlar om barnhemsbarn, skorstensbarn och att hitta sina egna familjer och kanske rädda tomten på kuppen.
 4. Jakten på julen – Matt Haig En barnbok där du får följa pojken som blir tomten.
 5. Home For the Holidys – Jeanine Frost är en novell som tillhör Nght Huntress-serien (räknas som bok del 6,5) och handlar om när vampyrerna Cat och Bones tänker fira en lugn thanksgiving och jul. Naturligtvis går det åt skogen.

Julböcker som jag vill läsa:

 

7 thoughts on “VECKANS TOPPLISTA V. 49 – Böcker som utspelar sig kring jul

 1. Sara Pepparkaka skriver:

  Matt Haigs bok hr jag läst!

 2. Mösstanten skriver:

  En samling juliga böcker som jag inte har läst. Tack för tipsen! God jul vill jag också läsa.

 3. Lena skriver:

  Flera böcker där som jag är sugen på. Tack för tipsen.

 4. A ROOM OF MY OWN skriver:

  En röd liten fågel i juletid är den enda jag läst. den tyckte jag mycket om. flera i dina listor jag blir sugen på, till exempel Skorstensjul

 5. Scylla skriver:

  Fannie Flagg har jag också med. De tre barnböckerna skulle jag gärna läsa 🙂

 6. Ugglanoboken skriver:

  Skorstensjul gillade jag,och har nu också läst En klurig jul. Tycker om de där adventsböckerna!

 7. Evelina skriver:

  Skorstensjul läste jag förra året, väldigt mysig och roligt med en ”julkalender-bok”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *