Skumtomten

I ett grådaskigt, men trots allt juligt Göteborg bor de tre väninnorna Jessika, Jenny och Sofia. Men vänskapen ställs på hårda prov, speciellt när Jessika inser att hennes två bundsförvanter känt till hennes man Roberts otrohetsaffär med den yngre Melanie. Faktum är att Jessika tycks vara den som fick reda på det sist av alla.

Förutom barnen är det nya jobbet, bakom disken i en guldsmedsaffär, en av de få ljusglimtarna i Jessikas liv, och butiksägaren Claes gör allt för att hon ska känna sig uppskattad. Men hennes nyinslagna väg – som kantas av en hopplös exman, en självupptagen Melanie, en bitvis enerverande mamma, för att inte glömma diverse skumtomtar och även en skum tomte – kan kanske ändå leda till en positiv nystart.

Det här var verkligen inte en bok för mig. Jag tyckte att hela historian kändes för tunn. Karaktärerna var inte utvecklade alls. Det var så många stereotyper. Beskrivningen av Jessikas mamma som bitvis enerverade är verkligen en underdrift. Kvinnan är ju helt dum i hela huvudet, självik och elak! En helt vidrig människa och det är det som är problemet. Det finns för många überonda karaktäerer och några genomgoda. Inget för mig alltså.

Jag gav boken två stjärnor på Goodreads och läste boken på iPaden genom Storytel. Författaren heter Mia Ahl.

Jag läste boken under #läsitsnow18

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *