We Are All Completely Beside Ourselves

Som barn pratade Rosemary oavbrutet. Så mycket att hennes pappa bad henne börja i historiens mitt varje gång hon ville berätta något. Nu har Rosemary börjat på universitetet och hon pratar inte längre oavbrutet. Minst av allt pratar hon om sin familj.

Hon växte upp med två syskon: Lowell och Fern. Båda djupt älskade och båda numera försvunna ur hennes liv. Någonting hände som lämnade familjen i spillror. Sedan dess är Lowell på flykt, deras en gång så levnadsglada mamma är en skugga av sitt forna jag och deras pappa likaså. Och Fern, Rosemarys älskade syster, vad hände med henne? Ingen av dem hade kunnat föreställa sig hur Ferns öde skulle påverka dem. Då, nu och för alltid.

Jag fick boken genom The English Bookshops Bookclub för några år sedan och har alltså inte läst den förrän nu. I början av boken kände jag mig mest förvirrad när jag läste den. Vad har hänt? Varför försvann Fern, var det hennes tvillingsyster? Men så började jag få mina misstankar om vem Fern var.

Boken är skriven på ett så smart sätt och den fick erkligen mig att tänka till om en hel del saker. Jag var helt förstörd när jag hade läst klart den och grät flera gånger under tiden jag läste boken.   Jag kommer aldrig glömma den här boken. Det går inte att berätta mer om bokens handling utan att spoila den.
Jag gav den fem stjärnor på Goodreads. Författaren heter Karen Joy Fowler och jag har tidigare läst The Jane Austen Bookclub av henne.

Boken lästes under #läsitsnow18

 

2 thoughts on “We Are All Completely Beside Ourselves

  1. Mrs E skriver:

    Visst är den helt otrolig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.