En vinter i Paris

Rachel arbetar som lärare i den lilla byn hon växt upp i. Hon har slutat fira jul eftersom den påminner för mycket om hennes mamma som dog för några år sedan. Mamman drev den lila stadens bageri och Rachel älskade att hjälpa henne där. Sen mammans död har hon nästan helt slutat att baka.

Istället arbetar hon som lärare och är ganska tydlig med vilken elev som är hennes favorit (inte okej). Hon är också ihop med en mer eller mindre misslyckad trummis som tror att han är guds gåva till kvinnorna. Han respekterar inte Rachel men det gör inte hon själv heller. Hon vill egentligen gör slut med honom men släpper ändå in honom när han ringer på hennes dörr kl. 04.00 och vill att hon ska laga mat åt honom och sen ha sex med honom. Det här är tydligen en vanlig företeelse.

Men så får hon chansen att åka till Paris för att delta i en baktävling där priset är att få vara praktikant hos den legendariska men okända konditorn Henri Salernes. Konditorn själv är domaren i tävlingen och Rachel måste verkligen kämpa för att inte knäckas av hans kritik. Salernes snygga och betydligt trevligare bror dyker också upp och Rachel få svårt att stå emot hans charm. Går han att lita på?

Jag tyckte om själva bakandet och Paris. Själva historian var helt okej men jag blev inte så engagerad i själva kärlekshistorian. Den kändes lite för forcerad. Jag lyssnade på boken via Storytel och det var Ellen Jelineks uppläsning som gjorde att boken fick så pass högt betyg av mig. Det stör mig inte lika mycket om dialogerna inte flyter på så bra när jag lyssnar på en bok.

Boken tre stjärnor på Goodreads. Författaren heter Jenny Oliver och det här är tydligen hennes debut.  Jag läste boken under #läsitsnow18.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *