God Jul : En berättelse

Det lackar mot jul i kommunhuset och ledningen diskuterar hur de ska kunna göra något festligt med husets fasad. Trots nedskärningar och stundande eventuella varsel är alla överens om att det vore trevligt att i år överraska med en spännande julhälsning för att sprida lite glädje till kommuninvånarna. Något speciellt och lite extra läckert, dock med noggranna krav på nollbudget.

Snart bjuds lokalpressen in för att dokumentera projektet som vittnar om den fina lagandan som råder i kommunhuset. Men julpyntningen visar sig vara svårare att genomföra än man först har trott. När Gunvald på fritidsförvaltningen har svårt att förstå vikten av att samarbeta förbyts julglädjen till regelrätt krigsföring.

God Jul är en bok med stor igenkänningsfaktor (i alla fall för mig). Hur en toppstyrd organisation får svårt at få med sig medarbetarna när de inte fått någon information. Det blir en massa mer eller mindre otroliga rykten som börjar gå och alla blir misstänksamma mot varandra.
Det blir riktigt syd om den unga medarbetaren Frida som lidr av duktig flicka-syndromet och därför ställer upp på nästan allt. Hon verkar för övrigt också lida av någon slags ätstörning.

Jonas Karlsson är verkligen skicklig på att få till berättelsen. Jag lyssnade på vissa delar av boken genom Storytel och det var Jonas Karlsson själv som läste boken.

Jag läste/lyssnade på boken under #läsitsnow18 som Nellons bokblogg höll i.

2 thoughts on “God Jul : En berättelse

  1. denna har sina poäng

  2. Lena skriver:

    Den där får jag försöka läsa till nästa jul.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *