Smakebit på søndag: The Farm

Smakebit på søndag

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger och Mari på Flukten Fra Virkeligheten turas om att hålla i varannan vecka. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

Eftersom jag gjorde ett inlägg om de tre först dagarna av Påskutmaning 2019 igår så vet ni ju redan vad jag gjort tidigare i helgen. Idag har vi tränat, jag har läst och sen har vi varit till svärföräldrarna och firat svärfars 71 årsdag och påskdagen. Det blev inte typisk påskmat utan en massa olika salamis, rostbiff och annat skivat kött + potatisgratäng och sallad. Efterrätten var kladdkaka med glass och grädde. Mums!

Denna veckas smakbit kommer från The Farm av Emily McKay som är den första delen i en dystopisk young-adult trilogi med vampyrer och vampyrliknande varelser (Ticks). Huvudpersonerna är ett tvillingpar Lily och Mel. Mel är gravt autistisk.  Från s 204-205:

The Farm (The Farm, #1)

She screamed in panicked outrage. She kicked up her feet and they both were knocked over. Mel kept screaming, like only Mel can scream, one long wail. Like an opera singer cast in a horror movie.
Then, from across the river came an anwering howl. Not the fearful screech of a nutria, but the inhuman wail of a predator that has sighted its prey. It was the bay of a Tick and it was coming for us.

 

5 thoughts on “Smakebit på søndag: The Farm

 1. Paula skriver:

  Ingen nattlektyr jag kan rekommendera, då lär jag inte somna alls. Tack för smakbit och trevlig annandag påsk

 2. A ROOM OF MY OWN skriver:

  inte min typ av bok. jag skulle inte sova en blund mera. men tack för smakebiten!

 3. jag har också fyllt år… tack för smakbiten, god fortsättning på påsken!

 4. Bokpool skriver:

  Tack för smakbiten!

 5. Bokdamen skriver:

  Den här boken kände jag inte till, verkar stark. Tack för smakbiten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.