Veckans topplista v.20 – Biografier

20181204_223032_0000.png

Det är dags för veckans topplista som idag handlar veckans topplista om biografier. Även memoarer och självbiografier kan räknas till gruppen och Johannas deckarhörna hoppas få tips på många böcker om spännande livsöden genom andra bloggares listor.

Här kommer mina:

Ängeln på sjunde trappsteget EducatedThe Princess Diarist

 1. Teacher – Gabby Stroud. En riktigt bra självbiografi över en kvinnas liv som lärare och hur det påverkade hennes privatliv. Väldigt hög igenkänningsfaktor för mig på sina ställen.
 2. Lasermannen – Gellert Tamas
 3. Ängeln på sjunde trappsteget – Frank  McCourt Så fruktansvårt bra , hjärtskärande skildring av McCourts uppväxt. Jag storgrät flera gånger och ändå fanns det ljusglimtar och humor.
 4. Educated – Tara Westover. Om Tara Westovers uppväxt i en familj som levde helt utanför samhället. Hon hade inget födelseattest, hade aldrig gått i skolan och de vägrade använda sig av modern sjukvård. Dessutom var hennes bror mycket våldsam.
 5. The Princess Diarist – Carrie Fisher Det är Fishers dagböcker som hon skrev under tiden för när Star Wars IV. en den berättar också om hennes uppväxt. Lyssna på ljudboken som Fisher själv läser.

5 thoughts on “Veckans topplista v.20 – Biografier

 1. Boklysten skriver:

  Ängeln på sjunde trappsteget är verkligen en speciell bok.

 2. A ROOM OF MY OWN skriver:

  Ängeln på sjunde trappsteget är den enda av dina jag läst. Westover är jag nyfiken på

 3. Mösstanten skriver:

  Ängeln på sjunde trappsteget står på min bokvagn och väntar på att bli läst.

 4. Monika skriver:

  Lasermannen har jag läst och Ängeln på sjunde trappsteget känner jag mig väldigt nyfiken på.

 5. Camilla skriver:

  Har läst den om Lasermannen, och känner mig intresserad av Westovers bok och Carrie Fisher har jag på min ljudbokshylla, så det kanske skulle vara dags att lyssna på den snart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *