Smakebit på søndag: The Stone Circle

Smakebit på søndag

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger och Mari på Flukten Fra Virkeligheten turas om att hålla i varannan vecka. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

Jag jobbade över lite på fredag eftersom jag hade två utvecklingssamtal. Egentligen hade jag bokat in tre samtal, men en av dem avbokade. Men jag hann göra en massa annat istället. Sedan åkte jag ner på stan och shoppade födelsedagspresenter till mamma.  Sedn åkte jag och hämtade ett paket från Adlibris. Jag har fått min beställning i tre olika paket. Ett lämnades i brevlådan, ett fick jag hämta ut på Icaoch det tredje var ett Schenkerpaket. Varför?

Resten av fredagkvällen kollade jag och sambon på Dr Ken. Nu har vi sett alla avsnitt. Jag försökte lägga mig och läsa vid 23-tiden, men somnade. Varför är en tröttare på fredagkvällar än under veckan?

Igår åkte vi upp till mamma och pappa för att fira mamma och brorsan som fyllt år. Det bjöds på smörgåstårta och prinsesstårta. Theo ch Thor var överlyckliga över studsmattan som mamma och pappa hade köpt till dem.

När vi kom hem kollade vi på några avsnitt av Brooklyn Nine-Nine och jag läste äntligen ut Oryx and Crake av Margaret Atwood. Det känns som jag läst dden hur länge som helst.

Idag tänker jag kolla på Booktube, läsa och hämta min dator som jag glömde på jobbet och behöver ha imorgon när jag ska på planeringsdag med trygghetsteamet.

Denna veckas smakbit kommer från The Stone Circle av Elly Griffiths. Den elfte i serien om Ruth Galloway. Från sidan 1:

12 February 2016

DCI Nelson,
Well, here we are again. Truly our end is our beginning. That corpse you buried in your garden, has it begun to sprout? Will it bloom this year? You must have wondered whether I, too, was buried deep in the earth. oh ye of littlefaith. You must have known that I would rise again. 

You have grown older,Harry.There is grey in your hair and you have known sadness. Joy too but also can bring anguish.The dark nights of the soul. You could not save Scarlet but you could save the innocent who lies within the stone circle. Believe me,Harry,I want to help.

11 thoughts on “Smakebit på søndag: The Stone Circle

 1. Lottens bokblogg skriver:

  Tack för smakbiten. Det här är en serie jag vill fortsätta läsa i.

 2. Josefin skriver:

  Skulle vilja läsa serien om Ruth men jag visste inte att det fanns så många böcker. Låter kul, då har jag en del att se fram emot! Tack för den roliga smakbiten. Trevlig söndag!

 3. jag har fått hämta även små tunna paket som Schenkerpaket, nästan en mil… vi har stor brevlåda, men eftersom jag fill ha gratisfrakt, så får jag ta det. Nätbokhandeln har inget lager, därför kan böckerna komma lite olika.
  Tack för smakbiten, inte läst Griffiths.

 4. Monika skriver:

  Jag har på något sätt tappat bort Elly Griffiths, jag har tre delar olästa i hyllan och det är innan denna har kommit på svenska.

 5. Åsa skriver:

  Den vill jag läsa! Tack för smakbiten.

 6. Paula skriver:

  Hej, h ar man inte filmatiserat böckerna? Annars vore det på tiden. Jag läser just inga krimböcker men gillar ju att titta på tv-serier. Läckert omslag. Tack för smakbit, trevlig fortsättning på söndagen

 7. Lena skriver:

  Tack för smakbiten. Detta är en författare som jag tänkt läsa ett tag nu.

 8. A ROOM OF MY OWN skriver:

  den här boken väntar jag på. en tröttnar inte gärna på Ruth Galloway och Harry Nelson

 9. Boklysten skriver:

  Har läst några böcker i den serien men inte riktigt fastnat. Tack för smakbiten!

 10. Bokdivisionen skriver:

  Jag har hitttils bara läst del 1 och 2 men det är en av få deckare jag gillat! Läser gärna vidare om Ruth!

 11. Sara Pepparkaka skriver:

  Den här boken ska jag nog läsa i sinom tid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *