Jorden vaknar

När hon kommer närmare ser hon rötterna. Hundatals, kanske tusentals av dem. Tunna som silkestrådar formar de en genoskinlig väv över golvet, från badrumsdörren fram till Kristers ansikte. Vibrerar svagt när de letar sig fram över haka, kinder och läppar. Där trycker de sig in och försvinner. Beata kan se hur det rycker i Kristers kinder, för ett ögonblick drar han efetr andan, kröker sina fingrar och spänner kroppen.

Sedan blir han stilla.Gunhild hade fel, det räcker inte med offret i skogen för att stilla de som vaknat. De urgamla krafter som släppts lösa i skog och vatten är starkare än hon befarat. Nu måste hon, Krister och Beata göra allt i sn makt för att stoppa de mörka krafterna, men är de tillräckligt starka?

Boekn är precis lika spännande och välskriven som den tidigare delen. Våra huvudpersoner Beata, Krister, Anton, Jäder, Gunhild och Viktor försöker förstå vad som egentligen hände. Viktor gör allt i sin makt för att få stenen att vakna igen.
Viktor har verkligen inte utvecklats till någon trevlig person. Stenenskrafter korruperar honom. Han tror att han gör bra saker men han skadar Jenny som han tycker så mycket om.

Jag gillar att allt är så mörkt, skrämmande och fyllt av magi. Jag tycker också om att jag ne kan känna mig säker under läsningen. När som helst kan någon karaktär skadas eller dö.
Mycket av handlingen utspelar sig i Gävle. På Brynäs där jag bodde förut och det händer även saker vid Gasklockorna (där jag är på festival varje sommar).

Jag gav boken fyra stjärnor på Goodreads. Nästabok i serien heter Berget offrar. Författaren heter Madeleine Bäck.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *