Smakebit på søndag: The Last Debutante

Smakebit på søndag

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger och Mari på Flukten Fra Virkeligheten turas om att hålla i varannan vecka. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

I fredags var vi på Gävle Finölsfestival. Det var riktigt trevligt och jag provade flera nya ölsorter. Men vädret var inte alls så trevligt. Tur att det inte var en utomhusfestival.

På lördagen vaknade jag med ont i halsen och var förkyld igen. Jag har inte tid med det här! Vi ska ju åka till Prag på torsdag och innan dess är schemat på jobbet fullspäckat. Jag ska också hinna med att vara barnvakt åt Theo och Thor på tisdag. För att kurera mig har jag läst och kollat på booktube hela lördagen. Boken jag läste var One Last Thing Before I Die av Jonathan Tropper.  Underhållande, smårolig och otroligt enerverade.

Idag har jag lyssnat på Pride av Ibi Zoboi inläst av Elizabeth Acevedo och läst The Last Debutante av Lesley Lokko. Jag har inga planer på att göra något annat.

Denna veckas smakbit kommer från The Last Debutante, från sidan 54:

She stumbled across the floor in the dark, her hands in front of her, feeling her way. She did not dare switch on the light. Her knees bumped against the bed. She lifted the covers and climbed in. She was trembeling from head to toe. She pulled the sheet up to her chin and lay there, conscious only of the ferocious pain between her legs. She was breathing fast, as though somethomg inside her were racing, struggling to get out. As soon as he touched her, her mind had emptied itself, gone blank, as though trying to protect her by forcing her to forget before it had even begun. She knew what he was about to do – she wasn’t naïve – but she knew to that something enormous had happened, bigger than her, or the dangerous Wolf or hard cruel Lily… Something that would change her for ever. 

14 thoughts on “Smakebit på søndag: The Last Debutante

 1. Paula skriver:

  Tyckte namnet lät bekant och visst har jag läst en bok av henne, Rivalerna heter den o det var hela femton år sedan! Tack för smakbit, krya på dig

 2. Bokdamen skriver:

  Tack för smakbiten!

 3. Josefin skriver:

  Tråkigt med förkylning, hoppas verkligen du blir bättre snart. En riktigt spännande smakbit var det! En ny bok för mig, jag måste kolla upp den närmare. Krya på dig! 🙂

 4. Sara Pepparkaka skriver:

  Det vore ju bra om det hjälpte med att läsa mot ont i halsen, jag har också lite ont i halsen och hoppas det ska försvinna direkt, eller allra helst tills imorgon. Jag ska nog testa den medicinen, tror jag.

 5. Finölsfestival… jag gillar stout, tack för smakbiten.

 6. Åsa skriver:

  Tack för smakbiten. Okänt författarnamn för mig. Snyggt bokomslag förresten!
  Krya på dig.

 7. Sara skriver:

  Det var en okänd bok för mig. Tack för smakbiten och trevlig resa!

 8. Lottens bokblogg skriver:

  Det var en bok och författare jag inte kände till. Finölsfestival låter som något jag skulle vilja prova!

 9. Monika skriver:

  Låter som en skön dag. Hoppas den hjälper dig att bli frisk.

 10. Bokdivisionen skriver:

  Det jag nu funderar vilt på är om det också finns en fulölsfestival? 😀

 11. A ROOM OF MY OWN skriver:

  känner igen författarnamnet, men jag är osäker på om jag läst något av henne. tack för smakebiten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *