Neverworld

Beatrice Hartley och hennes fem bästa vänner på Darrow-Harker School var det tuffaste gänget i stan – de vackra, de hippa, de som andra ville vara. Men när Jim, gruppens kreativa geni och Beatrices pojkvän, plötsligt dog förändrades allt. 
Ett år efter examen återvänder nu Beatrice för en återförening på Wincroft – den herrgård vid kusten där vännerna tillbringat så många nätter och delat så många tankar, hemligheter, förälskelser och planer – med hopp om att få svar på den fråga som värker i henne: Vad visste egentligen hennes vänner om Jims död. 
Kvällen fylls av haltande skämt och obekväm tystnad, och svaret på frågan verkar avlägset. De en gång så nära vännerna är förändrade – splittrade och osäkra. Det är för sent. Men när natten går mot morgon rasar åskan, och en mystisk man knackar på dörren. En man som berättar något som inte borde vara möjligt.

Jag vet inte riktigt vad jag kan skriva om  den här boken för att inte avslöja för mycket om handlingen. Men det blir en slags Måndag hela veckan-känsla (Groundhog Day). samma dag upprepar sig och Beatrice försöker få reda på vad som egentligen hände med hennes pojkvän Jim. Vem är det som inte talar sanningen?

Marisha Pessl är författare och jag har tidigare läst Nattfilm och gett den fem stjärnor. Neverworld fick fyra stjärnor och det är mer än läsvärd. Jag tycker om att det är så många lager med hemligheter som gör att en som läsare tvivlar på allt. Läs den!

2 thoughts on “Neverworld

  1. Lottens bokblogg skriver:

    Tack för smakbiten. Jag tyckte Nattfilm började fantastiskt, men sen tappade jag lite av intresset

  2. Paula skriver:

    Oj, här får man nog vara med i tanken minsann, annars hänger man inte med i intrigen. Tack för smakbit

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *