Vei bok 1 & Vei bok 2

Jag läste Vei bok 1 igen för att jag skulle komma ihåg allt inför Vei bok 2. Jag tyckte lika mycket om boken som förra gången så ni kan lika gärna läsa min gamla recension här.

Vei har gjort sina gudar stolta. Hon är deras obesegrade förkämpe i meistarileikir. Men det brutala gladiatorspelet är långtifrån över och det blir allt svårare att skilja vän från fiende. Till slut står Vei inför ett avgörande val. Vad är värt att slåss för? Och hur mycket är hon beredd att offra?

Vei bok 2 är en helt suverän avslutning på ”serien”. Den tar vid precis där den förra boken slutade.Jag tycker verkligen om Sara Bergnmark Elfgren och Karl Johnssons tolkning av de nordiska myterna och gudasagorna. Här är gudarna inga hjältar utan mycket själviska.
Det är en hjärtskärande och väldigt grym bok. Jag tycker också om att Loke får en lite annan roll än han brukar få.
Biderna är så vackra också!

Boken fick fem stjärnor på Goodreads och jag kommer att läsa den många gånger. Nu ska jag bara få sambon att läsa den med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *