Där rosor faktiskt dör

”Ibland blir inget som man tänkt sig. Sandras planerade roadtrip genom ett somrigt Sverige blir istället ett tvärstopp i Tranås. Här befinner sig begravningsbyrån Tranan på ruinens brant och mostern hotas av personlig konkurs. Det är upp till Sandra att bestämma vilket öde som väntar Tranan.
Så snart Sandra kliver ur bilen kastas hon in i en värld som består av avlidna personer, kladdiga wienerbröd, kistor och bouppteckningar. Att döda människor kunde vålla så mycket oreda hade hon ingen aning om…”

Det är en lättläst feelgood. Det finns flera färgstarka karaktärer och en hel del missuppfattningar och missförstånd. Jag stör mig lite på huvudpersonen Sandra som är hemskt fördomsfull och lätt missförstår allt. Vem blir chockad av att någon har armarna fulla med tatueringar? Kanske om en är över 60 och bor i en småstad, men det gör ju inte Sandra.

Ewa Klingberg är författaren och Där rosor faktiskt dör är den första delen i Begravningsbyrån Tranan.
Jag tyckte ändå att boken var underhållande och en bra början på min semesterläsnng.  Jag gav boken tre stjärnor på Goodreads och lyssnade och läste boken genom Storytel.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *