Blott en begravning & Nu stormar det i dalens famn

När hösten infinner sig börjar Sandra så smått komma tillrätta med sitt nya liv i Tranås. Tranan får i uppdrag att sköta en stor begravning och Sandra känner att hon kan lägga de ekonomiska bekymren åt sidan och istället fokusera på försäljningen av byrån. Hon ser framför sig hur hon om kvällarna ska krypa upp i fåtöljen med en kopp te och en god bok medan höstvindarna viner utanför knuten.

Men så visar det sig att firman fortfarande göra av med för mycket pengar. Sandra får inte riktigt koll på var pengarna tar vägen. Är det något som mostern mörkar?
Den stora begravningen de ska få sköta är av en gammal Hollywoodstjärna. Men det blir en massa komplikationer redan innan begravningen och de vil också att Sandra ska sköta boupptäckningen. Har hon tagit sig vatten över huvudet? Så visar det sig att hon gjort ett oförlåtligt misstag gällande ett annan klient.

Jag lyssnade på den här genom Storytel och gav den tre stjärnor. Den var underhållande och småmysig.

Det har hunnnit bli nytt år på begravningsbyrån Tranan. Sandra har tillfälligt gett upp tanken på att återvända till sitt gamla liv. Dagarna fylls av nya dödsfall, anhöriga med besynnerliga önskemål och fortsatt renoveringsstök.

Motgångarna är många och den nyetablerade b yrån på andra sidan staden konkurrerar om kunderna. Men när våren nalkas spirar både knoppar och kärlek i Tranås. Vågar Sandra ändå hoppas på en ljus framtid?

Har handlar det mycket om andra och hur hon försöker få till en riktig relation med Christoffer. Han får ta emot ett dödsbud somgör att han går in i något av en depression. Hur ska Sandra kunna stötta honom och hålla begravningsbyrån på benen under hans sjukskrivning?

Det här är alltås den tredje delen i serien om begravningsbyrån Tranan. Jag gav den tre svaga stjärnor på Goodreads. Nästa bok i serien heter I denna ljuva villervalla och kommer ut den 12:e augusti. Vi får se om jag kommer lyssna/läsa vidare i serien. Just nu känner jag mig ganska mätt.

Om ni undrar varför jag lyssnade på 0.75x så var det för jag skulle hinna höra vad de sa och skriva ner det till Smakebit på söndag)

One thought on “Blott en begravning & Nu stormar det i dalens famn

  1. Nilmas Bokhylla skriver:

    Såå många som läser Klingbergs böcker och jag blir ju så nyfiken!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *