Den ljusaste natten

Det är midsommar i Säter i Dalarna. En dömd pedofil avviker från sin permission från Säters rättspsykiatriska klinik. När en femårig flicka samtidigt försvinner spårlöst från en närliggande campingplats sprider sig skräcken och paniken. Snart försvinner ännu ett barn, en sjuårig pojke. Anna Varga, psykolog vid kliniken, är ansvarig för permissionen och måste hjälpa polisen att hitta barnen innan det är för sent.

Anna och Miro har fått en ny kollega i läkaren Jesper som tagit över Linas tjänst. Ni som läst Innan snön faller vet varför Lina slutade. Lina dyker dock upp i handlingen ändå längre fram i boken. Anna anklagar sig själv för att pedofilen Carl-Magnus har rymt. Han var hennes patient och det var hon som godkände hans permission. Så dyker Annas föräldrar upp i Säter och krånglar till saker och ting.

Miro håller på med sina egna utredningar och hittar saker i Carl-Magnus rum som poliserna missat. Istället för att lämna dem til polisen tänker han se till att de blir kända för allmänheten på ett annat sätt.

Jag började med att lyssna på boken genom Storytel och då var Katarina Ewerlöf uppläsare, men sedan bytte jag till biblioteksboken jag hade hemma. Det är korta kapitel i den här boken också och det gör att det går väldigt fort att läsa den.

jag störde mig mer på den lite för otroliga handlingen i boken. Hur kommer det sig att Anna är så fruktansvärt godtrogen? Jag är ju misstänksam från början. Ska inte en psykolog kunna läsa människor lite bättre? Och vad fasen håller polisen på med för maffiametoder? Jag får verkligen hoppas at det inte går till på det sättet.

Boken fick tre stjärnor på Goodreads. Jag tyckte verkligen om handlingen kring att en pedofil rymmer på midsommarafton och att ett barn försvinner, men sen blev det lite väl. Jag kommer att läsa nästa bok i serien när den kommer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *