Smakebit på søndag: Welcome to the World, Baby Girl

Smakebit på søndag

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger och Mari på Flukten Fra Virkeligheten turas om att hålla i varannan vecka. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

Jag har mest tagit det lugnt i helgen för på natten till fredag sååkte jag på magsjuka/matförgiftning. Jag klarade mig från att kräkas med nöd och näppe men det är inte förrän idag jag känner mig okej igen. Seg, men okej. Hela fredagen låg jag mest och sov men jag lyckades läsa ut de sista 63 sidorna av Den ljusastse natten. Sedan sov jag lite mer en på kvällsidan kände jag mig piggare och tog ett glas blåbärssoppa och fortsatte läsa Och bergen skall rämna. Den var så bra att jag läste ut den!

På lördagen tog vi det bara lugnt här hemma. Sambon spelade och jag växlade mellan att kolla på booktube och läsa Mysteriet med hålet i väggen som är den första delen i serien om Musse & Helium av Camilla Brinck. En sväng till McDonalds blev det där det inköptes en QP & CO och en milkshake. Perfekt mat efter en magsjuka, men jag fick inte i mig hela målet.

Idag är det söndag igen och jag gick inte och lade mig förrän efter 01.00 inatt. Vi behövde få ner värmn i sovrummet med ac:n. Så jag hade nästan läst ut även den andra delen i seren om Musse & Helium, Jakten på Guldosten. När jag gick upp lästes den ur och nu rä det dags för en smakebit på söndag. Denna veckas smakbit kommer från Welcome to the World, Baby Girl av Fannie Flagg, från sidan 3:

Elmwood Springs, Missouri
April 1, 1973

Norma Warren was a nervous wreck, waiting for Macky to come home and have his breakfast. She was about to burst with the news. He had only gone two blocks to take Aunt Elmer a bag of birdseed. Aunt Elner had called at the crack of dawn and said her blue jays were practically knocking the house down because she had run out of seed. She loved poor Aunt Elner; after all, she was deaf as a post. But why, of all mornings, did she have to pick this one to run out? Norma knew that Macky would get waylaid, stopping to yaya with everybodyand their brother up and down the street. Usually she didn’t mind but she did today. 

15 thoughts on “Smakebit på søndag: Welcome to the World, Baby Girl

 1. Paula skriver:

  Jag har hört författarnamnet men inte läst henne, feel-good-roman? Vilken otur att åka på magsjuka! Hoppas du får hålla dig frisk nu, och tack för smakbit

 2. Tack för smakbiten.

 3. Åsa skriver:

  Tack för smakbiten! Vill så gärna läsa något mer av Fannie Flagg. Tyckte så väldigt bra om En röd liten fågel i juletid… jag som normalt inte gillar feelgood annars, men den var verkligen en äkta må bra-bok. 🙂

  • Cinnamon skriver:

   Fannie Flagg är en favorit. Stekta Gröna Tomater på Whistle Stop Café var den första boken jag läste av henne när jag var 13 år sedan har jag läst flera till som jag gillat. En rö liten fågel i juletid är också en favorit.

 4. Lottens bokblogg skriver:

  Tack för smakbiten!
  Avskyr magsjuka på alla sätt och vis. Bra att du känner dig bättre nu.

 5. Monika skriver:

  Jag har bara läst (och sett) Stekta gröna tomater, som jag älskade som både bok och film.

  • Cinnamon skriver:

   Jag med! har ockå läst och gillat Standing in the Rainbow, I Still Dream About You, Välkommen till himen och Daisy Fay och mirkelmannen. Hoppas på att gilla den här med som jag köpte fr 7 år sedan.

 6. Josefin skriver:

  Usch attan för magsjuka! 🙁 Hoppas det är lite bättre nu. Å, Musse och Helium! 😀 Dem är för söta. Har bara läst den första boken men vill väldigt gärna fortsätta serien. Tack för en riktigt bra smakbit också! Den verkar bra. 🙂

 7. A ROOM OF MY OWN skriver:

  tyckte också att Bergen skall rämna var bra. kul med en bok av Fannie Flagg. tack för smakebiten!

 8. Bokdamen skriver:

  Men usch och fy för magsjuka – skönt att du verkar känna dig bättre.

  Och bergen skall rämna ligger överst i läshögen hemma 😉

 9. Robert W skriver:

  Usch, magsjuka borde förbjudas! Tack för smakbiten, som kan förtäras utan risk för matförgiftning 😉

 10. Boklysten skriver:

  Har läst någon bok av Fannie Flagg för länge sedan och gillade den och Stekta gröna tomater har jag sett såklart. Tack för smakbiten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *