Musse och Helium x 2

Del 1:  Mysteriet med hålet i väggen

Musse och Helium är två små möss som bor hemma hos Camilla. Hur de kom dit är det ingen som vet, men konstigt nog kan mössen prata och Camilla förstår dem. En dag hittar mössen ett hål i väggen som leder till en annan värld – Djurriket. Det visar sig att Musse och Helium är prins och prinsessa i Djurriket, men har skickats därifrån eftersom onda Duvjägare vill ta dem till fånga för att på så sätt komma över rikets största skatt, Guldosten.

Del 2: Jakten på Guldosten

Det är bara de två små mössen Musse och Helium som kan rädda Djurriket och dess invånare från de onda Duvjägarna. Allt hänger på att de hittar Guldosten.

I den spännande jakten möter mössen både goda och onda varelser. Vem de kan lita på är inte lätt att veta. Det visar sig att deras vänner Ta-Ta och Tant Gamelina inte har berättat hela sanningen om Djurriket. Hemligheterna och överraskningarna är fler än de kan räkna! Det händer mystiska saker som inte går att förklara osynliga broar dyker upp, varelser går upp i rök och stubbar verkar kunna prata. Det blir ingen lugn start på äventyret för våra små vänner. Men viktigast av allt … nu är dom på väg. Låt äventyret börja på riktigt!

Serien om syskonmössen Muse & Helium stratade som ljudbok. Den blev så populär så nu ska den bli 4 böcker istället. Kan tänka mig att det är svårt att gå från en ljudbok med fullt med olika karaktärer och få ner det i bokform.
Jag har hört mycket om serien och den är lite hypadad som Handbok för superhjältar.

Jag vet inte riktigt om böckerna kommer att gå hem hos mina blivande ettor. Det är ett ganska avancerat språk när 80% har svenska som andraspråk. Men det kanske fngerar ändå. Det finns en lärarhandledning til böckerna och bildspel till dem också. Det underlättar verkligen när en kan använda ett bildspel.

.Jag tyckte att boken var helt okej. Jag står mig lite på att det är så många fisskämt. Det känns som det passar bättre til förskolebarn än till skolbarn. Det ska bli intressant att se om det fungerar i min etta. Fortsättning följer!

Jag gav boken tre stjärnor på Goodreads.

Böckerna i serien heter:

  1. Mysteriet med hålet i väggen
  2. Jakten på guldosten
  3. Äventyret i Lindrizia
  4. Guldostens återkomst

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *