Mörkret

En ung kvinna hittas död på en enslig strand. Här sökte hon skydd, men fann i stället sin grav i vågorna. En förhastad polisutredning bedömer händelsen som självmord. 
Hulda Hermannsdóttir, kriminalinspektör vid Reykjavikpolisen, tvingas till en tidig pension. Men innan dess får hon möjlighet att åta sig ett sista fall. Hon vet exakt vilket hon ska välja. Och vad hon upptäcker i sin utredning är något betydligt värre än självmord. Ändå har hon svårt att få ut ens den mest elementära information i fallet. När Huldas egna kollegor försöker bromsa utredningen finns till sist bara ett sätt kvar. För att avslöja sanningen måste hon riskera sitt eget liv. 

En lättläst och spännande bok som hade otroliga miljöbeskrivningar, Jag tyckte verligen om Hulda och blev så arg på hur hon behandlades av sina chefer och kollegor.

Jag visste inte att de två andra delarna i trilogin utspelar sig innan den här tidsmässigt. Boken känns väldigt mörk och Hulda har varit med om otroligt tragiska händelser i sitt liv.  Epilogen är riktigt obehaglig. Jag yckte ändå om den och gav den fyra stjärnor på Goodreads.

Författaren heter Ragnar Jónasson.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *