Ön

Utanför Islands södra kust ligger den isolerade ön Elliðaey. En plats känd för sin vackra, oförlåtande terräng – och där det är lätt att försvinna… 
När en grupp vänner reser till ön för att tillbringa tid tillsammans i en jaktstuga och en av dem aldrig återvänder, hamnar utredningen på Hulda Hermanns­dóttirs bord. Hulda befinner sig på toppen av sin karriär och är fast besluten att lösa mysteriet. Kan det finnas en koppling till mordet på en ung kvinna tio år tidigare ute på Västfjordarna? Rör sig en mördare runt landets karga utposter? Hulda påbörjar en resa för att avslöja öns isande hemligheter.  
Hon måste söka sanningen i det mörka landskapet – samtidigt som hon hemsöks av händelser i sitt eget förflutna. 

Den här boken var ännu mer spännande än den första delen Mörkret (som utspelar sig typ 15 år efter den här). Jag tyckte verkligen om att fallet bands samman med det andra mordet som hände för 10 år sedan. Jag började misstänka alla! Det gick ju ine att lita på någon. Alla hade hemligheter om de inte ville skulle komma fram.

Jag tyckte dock att det var lite för många upprepningar i beskrivningarna av Hulda och hennes liv. Det skrevs lite för mycket på näsan om saker som jag redan läst om i boken. Annars var boken riktigt bra. Jag gav den fyra stjärnor på Goodreads.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *