Innan ni tog oss

Memphis, 1939.Tolvåriga Rill Foss och hennes fyra yngre syskon bor med sina föräldrar på en båt på Mississippifloden. När deras pappa tvingas ta deras mamma till sjukhuset en stormig natt lämnas Rill kvar för att passa syskonen tills främlingar helt plötsligt dyker upp. De sliter med sig barnen och placerar dem på barnhem, men syskonen är övertygade om att föräldrarna snart kommer för att hämta dem. Snart går det dock upp för dem att verkligheten är mycket brutalare än så.

Aiken, South Carolina, nutid. Åklagaren Avery Stafford råkar snubbla över oroväckande information och börjar nysta i sin familjehistoria. Vad var det egentligen som försiggick i Amerika mellan 1920 och 1950? Och hur är hennes familj inblandad i Georgia Tanns adoptionsverksamhet?

En engagerande, sorglig och hemsk berättelse! Vilka hemska människor som bara vill tjäna pengar. Hur kan en vara så fruktansvärt elak och behandla barn på det där sättet. Jag var så jäkla arg när jag läste boken. Jag tyckte om att perspektivet växlade mellan dåtid och nutid.

Boken är baserad på en av Amerikas mest ökända skandaler där Georgia Tann, föreståndare för Memphis barnhem, kidnappade och sålde fattiga barn till rika familjer över hela landet.

Författaren heter Lisa Wingate. Jag gav boken fyra stjärnor på Goodreads. Boken fick jag tag på genom en I Love Lit-box.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *