Half-Resurrection Blues

Carlos Delacruz är en av New York Council of the Dead’s mest ovanliga agenter, en in-betweener. Han dog, uppstod igen men kommer inte ihåg något alls. han vet inte ens vem han var innan han dog utan fick sitt namn av en kompis som hittade honom. Han tror att han är den enda av sitt slag, men så träffar han på fler.
Den första han träffar på är en man som han fått i uppdrag att döda. Sedan träffar han också på hans syster och dras till henne. Men hur ska han kunna dölja att han har något med hennes brors död att göra. Även om brodern faktiskt tänkte döda honom.

En av dem är en magiker. Han har manat fram en massa ngks, en slags små otäcka varelser, som kan eliminera andar och de sprider sig över hela staden som pesten. De har redan eliminerat flera av NYCOD’s toppagenter, så Carlos måste stoppa deras mästare innan han öppnar ingången till den undre världen som kommer att störa balansen mellan den levande världen och den döda.

Jag tyckte tyvärr att boken var lite ojämn. Vissa delar var spännande och vissa var lite väl tråkiga. Den fick tre stjärnor på Goodreads. Författaren heter Daniel José Older och är den första delen i Bone Street Rumba-serien.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *