De aderton

När radiojournalisten Axel Sköld snubblar vid efterforskningar inför en dokumentär över ett märkligt samband. En och samme man tycks vara inblandad i tre historiska dödsfall: mordet på Olof Palme, vapeninspektören Algernons påstådda självmord och journalisten Cats Falcks dödliga bilolycka.

Allt börjar som en konspirationsteori, men när Axel Sköld gräver vidare uppenbarar sig kopplingar till ett svenskt konungamord och en dold organisation med rötter i 1700-talet. Sällskapet visar sig vara aktivt än i dag, på de högsta av poster i samhället. I sin strävan att bibehålla makten gör de allt för att dölja sanningen och snart visar det sig att ännu en ministers liv svävar i fara. 

Det är en superspännande bok som jag började lyssna på genom Storytel, men jag övergick till att läsa den fysiska boken för den var så spännande. Jag älskar konspirationsteorier och den här var extra spännande eftersom det gäller verkliga personer och händelser som det fortfarande pratas om. Jag var ju bara 6 år när Olof Palme mördades men jag kommer ihåg det. Cats Falck visste jag inget om innan jag läste Blodlokan. Jag hade helt misssat  det.

Det var också superintressant med det hemliga sällskapet. Det otäcka är att det skulle mycket väl kunna vara sant. Det finns så sjuka sektliknande sällskap som ingen har insyn i.

Jag gav boken fem stjärnor på Goodreads och hoppas på en uppföljare.

Författaren Anton Berg är en svensk radioproducent och dokumentärjournalist, känd och prisbelönad för sina reortage i bland annat P3 Dokumentär. Han är en av skaparna bakom podcasten Spår, som fick stor betydelse i samband med att Kaj Linna friades efter 13 år i fängelse. Spår har snabbt blivit en av Sveriges mest tongivande podcasts med fler än 400 000 lyssnare. som gjort radiodokumentärer för P3. Han har också skapat podden Spår.
De Aderton är hans debutoman.

Tack till Bookmark förlag för recensionsexemplar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *