Stad i världen

Stad i världen är den femte och avslutande delen i Per Anders Fogelströms Stad-serie om hamnarbetaren Henning Nilssons efterlevande i Stockholm.

Emelie lever fortfarande men börjar bli riktigt gammal. Hon börjar städa bland sina tillhörighteer och märker noga upp vad som ska slängas och vad som kan sparas. Men hon får också långväga besök när systern Gertruds dotter och dotter-dotter kommer på besök från Amerika.

Jennys yngsta dotter Elisabet är ingen trevlig människa. Hon är gift med sin Lennart som är något av en toffel. Elisabet vill absolut ta körtkort och får efter många om och men den eftertraktade ”lappen”. Hon tycker ju att alla andra ska flytta sig när hon kör fram i trafiken. Men hon vill ha en bil också och det borde de ha råd med men lennart vill vänta och istället hjälpa sin vän Joseph som räddats från koncentrationslägren till Sverige. Elisabet tycker inte om att Lennart är så nära vän med honom. Han är ju en utlänning och vem vet vad han gjort.

Det var riktigt sorgligt att skiljas från Emelie och de andra. Jag är imponerad av hur välskrivna böckerna i serien är och hur mycket jag lärt mig. Jag har googlat efter mer information vid flera tillfällen.

Boken fick fem stjärnor som de andra. Jag kommer säkert att läsa Vävarnas barn, Krigets barn och Vita bergens barn längre fram.

Böckerna i Stad-serien:

  • Mina drömmars stad
  • Barn av sin stad
  • Minns du den stad
  • I en förvandlad stad
  • Stad i världen

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *