En liten kortis om The Bookshop On the Shore

Zoe är en ensamstående mamma som får vända på varje öre för att klara sig i ondon. Jaz, hennes sons pappa försöjer sig som DJ på t.ex. Ibiza och bidrar sällan till sonens uppehälle och träffar honom väldigt sällan. Men så kör det ihop sig riktigt när Zoes hyresvärd chockhöjer hyran. Det finns ingen möjlighet att bo kvar.
Men så får hon en möjlighet att flytta till Skottland och bli en nanny till tre osnutna ungar till en laird. Hon ska också hjälpa till att köra bokbussen nu när Nina är höggravid och inte kan gör det själv.
Så Zoe flyttar dit med sin 4-åriga son Hari som har selektiv mutism och som aldrig har pratat.

Zoe tänker sig att hon ska  hjälpa de moderslösa barnen men upptäcker snart att de redan har avverkat sex andra nannys. Pappan är svår att komma nära och han har väldigt lite att göra med barnen. Zoe vill verkligen hjälpa barnen och försöker komma dem närmare. Det går sådär.
Jobbet med bokbussen går inte mycket bättre heller. Byborna litar inte på hennes kunskaper utan vill ha Ninas hjälp. Hur ska hon göra för att klara det här?

Det var roligt att läsa om karaktärerna från förr boken, Den lilla bokhandeln runt hörnet men Nina är lika irriterande som vanligt. Hur kan någon missuppfatta precis allt?Jag lyssnade på boken genom Storytel och uppläaren var bra. Boken var ganska underhållande, men mycket mörkare än vad jag trodde. Den tar upp psykisk ohälsa både hos vuxna och barn. Den tar också upp drogmissbruk och familjehemligheter. Jag hade svårt för Ramsey som blundade för dotterns svårigheter. Hur kunde han inte söka hjälp för hennes självskadebeteende. Hon är ju bara 9 år!!

Jag gav boken tre stjärnor på Goodreads. Författaren heter Jenny Colgan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *