Slayer

Slayer

Nina och hennes tvillinsyster, Artemis, är så långt från normala man kan komma. Det är svårt att varadet när en växt upp på the Watcher Academy . Här tränas tonåringar för tt stötta Slayers – unga kvinnor med öernaturlig styrka som ska slåss mot mörkrets krafter. Systrarnas mamma är en högt aktad medlem av Väktarrådet, men NIna har aldrig fått tränas till en riktig väktare. Hon har istället funnit sin plats som skolans sjukvårdare.

Hon lider av svåra mardrömmar efter en brand som nästan tog hennes liv. Mamman räddade systern först och kom sedan tillbaka och ämtade Nina. Nina känner sig mindre värd än systern och mamman visar inte några känslor för någon av flickorna. Deras pappa var också en watcher åt den ökända Buffy. Buffy råkade nästan få till världens undergång och har tagit bort magii från världen. Det innebär att det inte kommer att finnas ngon ny Slayer.

Men så förändras Ninas liv för alltid. Det visar sig att Nina är världens sista Slayer. Något som hennes mamma vägrar att acceptera.

Jag läste boken till Vampyrbokcirklens träff som vi hade den 29 september och jag tyckte inte alls om den. Själva storyn är ganska bra om någon annan hade skrivit den. Det kändes som det bara var en massa upprepningar och ologiska beslut i hela boken. Nina gnäller om samma saker hela tiden och hennes syster är en riktig bitch. Mamman toppar nog sämsta förälderlistan.

Jag gav boken två stjärnor på Goodreads och kommer inte att läsa vidare i serien. Jag är inte ett fan vad författaren Kiersten White och kommer inte läsa något mer av henne. Jag har tidigare läst Illusions of fate av henne och gav även den två stjärnor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *