Grejen med ordföljd

Vad är likheten mellan ett subjekt och en sockerkaka? Varför ska man inte jämföra bisatser med tjocka fjärilar, hur kan ett enkelt så vara både mystiskt och hjälpsamt, och hur mycket kan ett bråkigt satsadverbial egentligen ställa till med?

Ordföljd är sammanhang, intrikata mönster och den livsavgörande skillnaden mellan är inte det där ett stup? och det där är inte ett stup .

I denna uppföljare till de hyllade Grejen med verb och Grejen med substantiv får du äntligen djupdyka i mänsklighetens favorithobby: att foga ihop satsdelar!

Så pedagogiskt och roligt förklarat! Mitt rektorsområde fick lyssna på en miniföreläsning av Sara Lövestam på uppstartsdagen förra året och hon var jättebra! Kan bara rekommendera denna pärla. Jag har tidigare läst Grejen med verb och Grejen med substantiv.

Boken fick fyra stjärnor på Goodreads.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *