A Place Called Winter

Det är det tidiga 1900-talet och Harry Cane är en blyg och tillbakadragen ungkarl vars enda familj är den yngre brodern Jack. Men så börjar han uppvakta  Winnie som är den äldsta dottern i den högt ansedda familjen Wells. Harry och Winnie gifter sig och får en dotter. Deras liv är tråkigt men bekvämt. Men så förlorar Harry en massa pengar till följd av några dåliga investeringar som Winnies bror fått honom att göra. Den lilla familjen blir tvugna att flytta in i Wells-klanens stora hus och Harry och Winnies förhållande blir sämre.
Men så träffar Harry en man som väcker förbjudna känslor hos honom. Harry faller handlöst för mannen, men deras affär blir avslöjad och för att undgå en skandal tvingas Harry bli en nybyggare på den kanadensiska prärien.
Han börjar sitt nya liv utanför en plats som heter Winter. Där bygger han upp ett nytt liv, får en alternativ familj, finner kärleken och stöter på en man som verkar vara djävulen själv.

Boken berättas omväxlande i nutid och dåtid. Harry har varit intagen på ett mentalsjukhus på grund av sina onaturliga drifter. Hela boken handlar om hur han hamnade där. Jag tyckte om boken men den var jobbig at läsa. Stackars människor! Men slutet var lite mer hoppfullt.

Patrick Gale är författare till boken som är baserad på hans gammelfarfar (gammelmorfar?) Harry Canes liv. Jag har ine läst något v förattaren förut.

Boken fick fyra stjärnor på Goodreads.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *