Bokcirkeln vid världens ände

En solig majdag flyttar svenskättlingen Madeleine Grey till Ljusskär i Skåne för att praktisera i den populära Frihetskyrkan, men hennes vistelse får ett abrupt slut när hon en kväll packar sin väska och försvinner spårlöst. Trettio år senare mottar hennes syster Patricia ett anonymt brev med Madeleines halsband i och hon bestämmer sig för att resa till den lilla strandbyn i ett sista försök att hitta sin syster.    

Patricia tar in på Ljusskärs enda hotell, Monas Bed, Breakfast & Books, där många av de boende samlas för att skvallra och äta Monas omtyckta tångbullar. Snart lär Patricia känna en omaka grupp kvinnor som förenas genom sin bokcirkel och mellan litterära samtal, kärleksbekymmer och äktenskapsproblem börjar kvinnorna nysta i Madeleines mystiska försvinnande. Men alla är inte lika tillmötesgående och Patricia inser att hennes frågor river upp gamla sår.

Vad var det egentligen som hände med Madeleine den där ödesdigra sensommarkvällen och vad är det för en mörk hemlighet som människorna i byn är så måna om att bevara?

Frida Skybäck kan verkligen konsten att skriva en mysig feelgood med djup. Patricia behöver få ett avslut kring sin försvunna lillasyster och hennes sökande river upp så mycket i det lilla samhället och i henne själv.
Jag tycker verkligen om medlemmarna i den lilla bokklubben, men också outsidern Evy.  Den sektliknande Frihetskyrkan tyckte jag verkligen inte om.

Jag gav boken fyra stjärnor på Goodreads. Frida Skybäck har också skrivit:

  • Charlotte Hassel
  • Den vita frun
  • Norrrsken
  • Polarnatt
  • Midnattssol
  • Bokhandeln på Riverside Drive

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *