Det brinnande rummet

Harry Bosch och hans nya kollega undersöker ett gammalt fall som snabbt blir större än vad de någonsin kunde tro. För tio år sedan blev en man skjuten av en förlupen kula. När han till slut dör av komplikationerna är fallet minst sagt kallt. Ingen blev gripen eller ens förhörd när brottet skedde.

Men Harry Bosch och Lucia Soto tar sig an mordet fast beslutna att ta reda på vad som har hänt. Trots få ledtrådar leder fallet till ytterligare olösta brott med allt större konsekvenser. Till slut måste de fråga sig om det är värt att offra sina liv och karriärer för att få fram sanningen.

Bosch är lika envis och bufflig som vanligt och lika besluten att lösa fallet till vilket pris som helst. Han upptäcker också att fallet med den förlupna kulan verkar vara kopplat till ett annat brott som skedde i närheten och som aldrig reddes upp.
Det blir riktigt krångligt ett tag och det slutar inte riktigt som Bosch skulle ha velat.
Det brinnande rummet är den 17:e delen i Bosch-serien av Michael Connelly. Jag gav boken fyra stjärnor på Goodreads och läste och lyssnade på den genom Storytel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *