Övergången

Harry Bosch har äntligen gått i pension efter alla år som polis i Los Angeles. Men hans halvbror, försvarsadvokat Mickey Haller, behöver hans hjälp. Han ska försvara en klient som är åtalad för ett mord. Ingenting tyder på att klienten är oskyldig, men Haller är övertygad om att han är det. I sitt sökande efter sanningen blir han själv en måltavla.

Bosch har blivit tvingad i pension efter något som hände i förra boken (som jag läste efter den här) men han tänker inte acceptera det och har anlitat halvbrodern Mickey Haller och stämmer NYPD.
Så ber Haller om Bosch hjälp ed att hitta bevis för att hans klient inte är en mördare och våldtäktsman.
Bosch kämpar med sitt samvete när han går över till den ”mörka sidan” för att hjälpa sin bror som alltså är försvarsadvokat. Bosch brukar ju vara på åklagarsidan.  Men när han ser att något är konstigt med utredningen kan han inte låta det vara. Bosch vill ju alltid att rätt gärningsman ska straffas. Han måste veta om Hallers klient är skydig eller om den skyldige finns ute i samhället.

Allt visar sig vara en stor komplott med korrupta poliser och andra skumma figurer. Vi får också se lite av Bosch privatliv med dottern Maddie och en eventuell kärlekshistoria.

Det var roligt att läsa om Bosch igen. Jag hade tydligen saknat det eftersom jag fortsatte läsa resten av serien direkt efter den här.

Boken är den 18:e i Boschserien och författaren heter Michael Connelly. Jag gav boken fyra stjärnor på Goodreads. Jag har läst och lyssnat på boekn genom Storytel.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *