White Houses

Franklin D Roosevelt blev president 1933 och flyttade då in i Vita huset med sin fru Eleanor. Tillsammans med dem flyttade också den  hyllade journalisten Lorena Hickock (Hick för sina vänner). Hick var en rakryggad reporter från South Dakota vars förhållande med den teh frist lady skulle förändra deras liv.

Boken berättas av Hick och är historien om Eleanor och Hicks hemliga kärlek och om Hicks osannolika klassresa från hennes fattiga barndom, hennes misshandlande och sexuellt utnyttjande pappa och hennes tid på cirkusen till att vara i maktens  centrum.

Jag blev tvungen att googla på Lorena Hickock och Eleanor Roosevelt för att se vad som var fakta och vad som var fiktion. Jag hade nämligen aldrig hört talas om Lorena Hickock. Men tydligen finns mer än 3000 som Eleanor Roosevelt skrev till Lorena Hickock bevarade och mer än 1000 från Lorena Hickock till Eleanor Roosevelt.

Boken är riktigt kort med bara 216 sidor.  Men jag tycker att författaren Amy Bloom har gjort ett riktigt bra jobb. Jag tyckte om boken och gav den fyra stjärnor på Goodreads.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *