Inte ett farväl

Harry Bosch arbetar återigen som privatdetektiv. En döende miljardär behöver hans hjälp och vill att Bosch ska ta reda på vad som hände med en kvinna från hans förflutna som försvann. Hon var hans livs kärlek och de väntade barn när hon en dag var borta. Vart tog hon vägen? Födde hon barnet?
Dessutom behöver polisen hans hjälp med jakten på en våldtäktsman. Mannen har redan utfört flera hemska brott och han tycks inte sluta. Nu måste de stoppa honom innan fler kvinnor råkar illa ut.
Jag gillade verkligen att följa Bosch två fall. Mångmiljonären Whitney Vance (har alltid trott att det bara är ett kvinnonamn men där hade jag fel) som vill leta upp sitt eventuella barn efter så lång tid känns lite väl egotrippad.  Jag  menar ahn är ju själv i slutet 80-årsåldern och barnet skulle vara över 60 år. Han har haft ganska lång tid på sig att göra något! Men är en egoist så är en..
Fallet med våldtäktsmannen är riktigt otäckt. Hur han stalkat och planerat våldtäkterna under så lång tid före är så obehagligt.
Upplösningen vldigt spännande och otäck på så många nivåer.  Jag läste/lyssnade på boken genom Storytel. Författaren heter Michael Connelly och boken är den 19:e delen i serien om Harry Bosch. Jag gav den fyra stjärnor på Goodreads.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *