Två sorters sanning

Harry Bosch arbetar deltid som volontärpolis i San Fernando där han utreder gamla olösta fall. En dag blir han kallad till ett apotek de två ägarna, far och son, har blivit mördade. Utredningen leder Harry och hans kolleger in i den smutsiga miljardindustri som missbruket av receptbelagda läkemedel har skapat. Samtidigt aktualiseras ett gammalt fall från hans tid vid Los Angeles-polisen: en dömd mördare hävdar att Bosch för många år sedan satte dit honom på falska grunder, och det verkar finnas indicier som stöder anklagelserna.

Bosch försöker både lösa mordet och rentvå sitt namn, och inser att det finns två sorters sanning: den ena gör en fri, den andra begraver en i mörkret.

Intressant och läsa om missbruket av receptbelagda läkemedel och hur missbrukare  och uteliggare utnyttjas av de som säljer dem vidare. Bosch gör verkligen allt för att  hjälpa en kvinnlig missbrukare. Han riskerar sitt eget liv och dottern Maddie blir riktigt rädd när han försvinner under en tid.

Det andra fallet är också riktigt otäck med korrupta advokater som är beredda att göra vad som helst för att skydda sig själva. Riktigt spännande även denna bok som är den 20:e i serien om Harry Bosch av Michael Connelly. Jag läste/lyssnade på boken genom Storytel och gav den fyra stjärnor på Goodreads.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *