Villa Havbris

Tre personer sökes för renovering av anrikt kurhotell under två månader. Lön: boende och mat. Krav: du är händig och har ett lätt bagage

Sophie återvänder motvilligt till sin barndomsort Skepparkroken när hennes mamma dör. Huset hon har vuxit upp i det gamla kurhotellet Villa Havsbris, som Sophie trodde var sålt tillhör plötsligt henne. Planen att genast återvända till livet i Berlin ställs helt på ända.

Villa Havsbris, som har gått i arv i generationer och som under sin storhetstid fylldes av poeter och författare, är nu slitet och nedgånget. Sophie är fast besluten att sälja huset, det väcker alldeles för många minnen till liv. Eftersom hon själv inte är det minsta händig söker hon hantverkare som mot mat och husrum kan ge huset lite av sin forna glans tillbaka. Inom kort flyttar Isak, Martin och Katja in, alla i behov av en paus från sina vanliga liv. Till en början flyter allt på, men är deras bagage så lätt som de påstått?

Ella, den döva damen i grannhuset, har i alla år skött den stora trädgården som omger villan. Hon bär också på en tung hemlighet en hemlighet om Sophies familj. Ska Ella berätta vad hon vet för Sophie eller inte?

Jag tyckte verkligen inte om den här boken. Den är så osannolik! Hela historien och jag tyckte inte om någon av karaktärerna. Det var helt enkelt inte något för mig.
Men jag har sett på Goodreads och andra bloggar att många gillar den. Jag gav den två stjärnor.

Författaren heter Caroline Säfstrand och har också skrivit Om du bara visste, Hemligheternas skafferi, Tiden läker inga sår och Alltid din dotter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *