Victory of Eagles

Temeraire har blivit skild från sin kapten Laurence efter händleserna i förra boken. Laurence har blivit dömd till döden och är inspärrad på ett krigsskepp i väntan på att domen ska fastställas.
Temeraire har blivit tvingad till ett öppfödningsläger där han tvingas leva i en grott utan större bekvämligheter. Men han vill inte riskera Laurence liv genom att ge sig iväg.

När Napoleons arme lyckas ta sig in i England och sänker skeppet som Laurence befinner sig på får Temeraire nyheten att Laurence är död. Han bestämmer sig för att ge sig iväg tillsammans med de andra drakarna för att söka sin egen lycka. han vägrar att vara inspärrad och de ger sig in i kriget med Temeraire som ledare.

Laurence lyckas hitta Temeraire och tillsammans ger de sig in i kriget men Laurence är fortfarade dödsdöd. Nu måste de få Napleon att förlora slaget, men är det ens möjligt?

Jag tyckte bättre om den här boken. Det är hemskt hur drakarna och Laurence behandlas av armén men de har i alla fall varandra. Det handlar som anligt mest om det militära livet och kriget mot Napoleon.

Jag gav boken fyra stjärnor på Goodreads. Författaren heter Naomi Novik. Nästa bok i serien heter Tongues of Serpents.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *