Magisk december

Ingenting är som det brukar. Julias bästa kompis har jsut flyttat och hennes föräldrar bara jobbar och jobbar. Hon är inte ens säker på att det kommer att bli någon jul överhuvudtaget i år!
Men när Julia gör en pappersstjärna i guld på fritids börjar allt att förändras. Är det den som visar henne vägen hem till världens gulligaste hund och till Helmi? Helmi som ger Julia snögloben som får tiden och gränserna att suddas ut…
Det blir början på en magisk december.

En helt underbar bok! Den tar upp ensamhet hos barn och äldre på ett fint sätt. Julia känner sig ensam när bsäat vännen Jack har flyttat. Det räcker inte att prata på telefon. De andra i klassen har ju redan sina vänner och hon tycker inte att hon passar in någonstans. Saken blir inte bättre av att hennes föräldrar nyss startat en bokhandel och tillbringar all sin tid där.

Boken innehåller magiska realism. Katarina Genars berättelse och Lotta Geffenblads vackra bilder fungerar så bra ihop. Jag gav den fem stjärnor på Goodreads och den passar nog för barn upp till mellanstadieåldern.

Jag läste boken i BooksandLalas Buzzwordathon.

 

One thought on “Magisk december

  1. Lena skriver:

    Tycker att den där boken verkar så fin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *