Den helt sanna julsagan om kentauren som ville hem

Det är den första december, och den första snön har just börjat falla. Genom den kalla natten galopperar Ken Taur mot kentaurernas hemliga rike, gömt under Nordpolens is och snö. Han har varit borta från sin familj länge, men han tänker inte fira en enda jul till utan dem. Om bara inte vägen hem var så lång och farlig, och om han bara inte varit så väldight ensam…

En helt underbar julsaga i 24 kapitel som tar upp hemlängtan, vänskap och faktiskt källkritik. Jag tycker verkligen om att Starnberg tar upp samtycke på barns nivå. Som att prinsen i sagan om Törnrosa faktiskt pussar henne när hon sover. Hon hade ju inte sagt ja till det! Eller hur Hans och Greta fortfarande älskar sin pappa fast han lämnade dem ensamma i skogen. Allt tas upp på ett bra sätt!
Kantauren Ken Taur  är med i serien om Monstret Frank.

Sofia Falkenhems bilder är så vackra! Jag kan verkligen rekommendera den här boken! Men den rekommenderade åldern är 3-6 år men jag tycker att den kan passa barn på lågstadiet. Jag ska prova den på mina ettor.

Boken fick fem stjärnor på Goodreads. Kanske var det lite för många rumpskämt men det uppskattar säkert barnen mer än jag.

Jag läste boken under BooksandLalas buzzwordathon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *