The Two Hotel Francforts

Det är sommaren 1940, och Lissabon är den enda neutrala hamnen i Europa. Staden är full med spioner och flyktngar av alla nationaliteter. De tillbringar tiden med att dricka absinthe och fly undan verkligeheten tills de kan ge sig av på riktigt.
Pete och Julia Winters väntar på att fartyget tillbaka till Amerika ska avgå. de har blivit tvugna att överge sig lägenhet i Paris. Julia vill stanna i Lisssabon medan Peter anser att det inte är säkert där.

Så möter de ett annat amerikanskt par i Edward och Iris Ferleng med hunden Daisy. De är sofistikerade, rika, och bohemiska. Deras möte kommer att förändra alla deras liv för alltid och leda till en tragedi.

Boken var väldigt lättläst och engagerande. Trots att den utspelar sig under andra världskriget så handlar den nästan inte alls om om det utan om psykisk sjukdom, sexualitet och vänskap.

Författaren heter David Leavitt och det är den första boken jag läser av honom. Boken fick jag genom The English Bookshops Bookclub. Den fick fyra stjärnor av mig på Goodreads.

Jag läste den i BooksandLalas Buzzwordathon.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.